Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا از اهواز، غیزانیه، بزرگ‌ترین بخش شهرستان اهواز با بیش از ۸۰ روستا و جمعیتی بالغ‌بر ۲۵ هزار نفر است که مسیر ترانزیتی بنادر ایران با پتروشیمی‌ها از آن می‌گذرد.

شاید اولین بار نام غیزانیه در کنار نوجوانی که با پای زخمی خود به آبی و تشنگی اعتراض می‌کرد بر سر زبان‌ها آمد.

بخش غیزانیه در محاصره شرکت‌های نفتی و پالایشگاه‌ها بوده که خطوط و لوله‌های تأسیساتی زیاد آن‌ها از کنار روستاها می‌گذرد ولی شبکه توزیع و خطوط انتقال آب مطلوبی ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولید روزانه نفت خام شرکت‌های نفتیِ غیزانیه در سال گذشته ۲ میلیون بشکه در روز برآورد شد. بااین‌وجود غیزانیه با مجموعه‌ای از مشکلات اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی دست‌وپنجه نرم می‌کند و به خاطر آلودگی‌های نفتی، اکثر زمین‌ها غیرقابل کشت شده و جوانان بیکارند.

نفت و خطوطش در غیزانیه بیشتر از آب و شبکه آن است؛ در افتتاح فاز اول پروژه آب‌رسانی به غیزانیه که مدتی قبل به انجام رسید گفته شد ۱۲ روستا ۲۴ ساعته و ۱۸ روستا ۱۰ ساعته آب دریافت می‌کنند و همچنین قرار شد در آینده با جداسازی شاوه های رامشیر، آب کم توله رامهرمز به مجتمع آب‌رسانی دهلائیه سرازیر شود و وضعیت آب ۳۳ روستای شرق غیزانیه را بهبود ببخشد.

 تا کی می‌خواهند با تانکر آب‌رسانی کنند؟

جعفر مجدمی عضو شورای بخش غیزانیه با اشاره به افتتاح فاز اول پروژه آب‌رسانی به غیزانیه، می‌گوید: آب به سمت روستاها پمپاژ می‌شود ولی خطوط سالمی وجود ندارد که آب را کامل انتقال دهد.

او در مورد فاز دوم پروژه آب‌رسانی افزود: این پروژه در حال اجرا است، اگر کار به همین صورت ادامه پیدا کند طی ۴۰ روز آینده شاهد افتتاح آن خواهیم بود که آن موقع شاید بتوان از آب پایدار صحبت کرد.

مجدمی اضافه می‌کند: در روستای نَزهه به دلیل جمعیت سه هزار و ۵۰۰ نفری، مجبور به نوبت‌بندی هستیم تا با پمپاژ در تأسیسات نزهه آب به روستاییان برسد.

وی مشکل اصلی را روستاهایی که از رامهرمز آب می‌گیرند می‌داند و تشریح می‌کند: بالغ‌بر ۳۳ روستا در شرق غیزانیه حدود ۱۵ روز آب ندارند و نیازمند اجرای فاز سوم پروژه آب‌رسانی هستند. فاز دوم، آب را به ایستگاه نَزهه می‌رساند و از این‌ ایستگاه باید یک خط ۲۰ کیلومتری به دهلائیه کشیده شود و برای ۳۳ روستا توزیع گردد که پروژه و اعتبار آن هنوز مشخص نیست.

عضو شورای بخش غیزانیه با ابراز نارضایتی از وضع موجود، ادامه می‌دهد: تانکر برای آب‌رسانی موقتی است، تا کی می‌شود برای منطقه‌ای فقط با تانکر آب رساند؟

وی می‌افزاید: ادارات، ارگان‌ها و خیرین، تانکر فرستاده بودند که روزبه‌روز از تعداد آن‌ها کم شد و فقط حدود نیمی از آن‌ها باقی مانده است.

مجدمی درباره ۳۰ روستایی که پروژه آب‌رسانی آن‌ها افتتاح شد، می‌گوید: وضعیت آب ۱۲روستا از صُفیره تا نَزهه‌ تقویت شده و نیاز به تانکر ندارند و ۱۸ روستا بعد از نَزهه روزانه ۲ الی ۵ ساعت آب دارند و درخواست تانکر وجود دارد.

 خطوط آب پتروشیمی از کنار روستا می‌گذرد ولی ما آب نداریم

بدر آلوعطیوی دهیار روستای ام الطرفه از دهستان مشرحات نیز در مورد مشکلات آبی روستای خود، می‌گوید: سال ۹۷ استاندار خوزستان به همراه مسئولین، آب‌رسانی به روستا را افتتاح کردند که بااین‌حال تا به امروز با مشکل کمبود آب مواجه هستیم.

وی می‌افزاید: شبکه توزیع روستا جدید بوده و مشکل از تأسیسات یادگار امام شهرستان کارون مانند عدم ارتقاء پمپ و حقوق کارکنان است که مرتب سرکار نمی‌آیند و باعث می‌شود تنها ۲ روز در هفته آن‌هم ۳ الی ۴ ساعت آب داشته باشیم.

او ادامه می‌دهد: تأسیسات یادگار امام قبلاً از پس آب‌رسانی ۸ روستا برنمی‌آمد که در حال حاضر به ۱۶ روستا افزایش پیدا کرد.

آلبوعطیوی می‌افزاید: آب با تانکر به روستا می‌آید که جوابگو نیست و آب شرب توسط یکی از اهالی با دبه‌های۲۰ لیتری از اهواز خریداری می‌شود.

او می‌گوید: شرکت نفت هیچ خدماتی به روستاییان نمی‌دهد، خطوط آب پتروشیمی از نزدیکی روستایی عبور می‌کند ولی به روستاییان آب نمی‌دهد.

دهیار روستای ام الطرفه، تصریح می‌کند: خط لوله آب برای غیزانیه یک‌صدم خطوط لوله‌های نفت هم نمی‌شود چرا این خط کشیده نمی‌شود و مشکل مردم را حل نمی‌کنند؟

وی به کانال آب ۴۰ کیلومتری با عمق ۳ متر برای مقابله با ریز گردها اشاره و اظهار‌ می‌کند: آب کانال از کنار روستاها عبور می‌کند ولی حاضر نیستند به مردم آب بدهند تا زمین‌ها را احیا کنند که هم باعث اشتغال شود و هم به کمتر شدن ریز گردها کمک می‌کند.

 درمانگاه شرکت نفت فقط به پرسنل خود خدمات می‌دهد

علی بالدی، دهیار روستای روزنه از دهستان مشرحات نیز دراین‌باره، می‌گوید: آب روستای روزنه از تأسیسات آب‌رسانی یادگار امام شهرستان کارون بوده که خط انتقال آن تمام شده و در حال انشعاب گذاری است.

او می‌افزاید: مشخص نیست بعد از اتمام‌ پروژه، آب به روستاها می‌رسد یا نه!

بالدی یادآور‌ می‌شود: به‌صورت آزمایشی آب‌رسانی به روستای روزنه را انجام دادند که البته آب روستاهای دیگر در آن زمان قطع‌شده بود و معلوم نیست با افتتاح آن، آب پایدار داشته باشیم.

دهیار روستای روزنه، ادامه می‌دهد: پروژه آب‌رسانی چند روستا، ۲ سال پیش افتتاح شد که فقط همان روزهای اول آب داشتند و در حال حاضر با تانکر آب مورد نیاز خود را تأمین می‌کنند.

وی تصریح‌ می‌کند: آب‌رسانی به ۶ روستا توسط تانکرهای شرکت نفت کارون انجام‌ می‌شود. اهالی با من تماس می‌گیرند و اسم آن‌ها را در نوبت می‌گذارم و یک الی ۲ روز بعد آب با تانکر برای آن‌ها ارسال می‌شود.

دهیار این روستا ادامه می‌دهد: در گودال‌هایی که برای دفع ضایعات توسط شرکت‌های نفتی حفر شده انواع مواد نفتی در آنجا ریخته می‌شود که اثرات مخربی بر زمین‌های کشاورزی دارد.

او درباره دیگر مشکلات، بیان می‌کند: برق روستا نیز نیاز به توسعه دارد و جاده روستا نیز شنی است که در زمستان به گل تبدیل می‌شود و تنها با تراکتور می‌توان از آن عبور کرد.

بالدی در پایان می‌گوید: درمانگاه شرکت نفت فقط به پرسنل خود خدمت‌رسانی می‌کند؛ نزدیک‌ترین بیمارستان به ما امیرالمؤمنین اهواز است که دفترچه روستایی قبول نمی‌کند و مجبوریم به بیمارستان امام برویم.

 غیزانیه با گنجاندن تأسیسات عظیم نفتی و پتروشیمی در خود، از بی‌آبی رنج می‌برد

یکی از روستاییان می گوید: غیزانیه به‌عنوان منطقه‌ای استراتژی برای شرکت‌های نفتی، همواره مورد بی‌لطفی از جانب این شرکت‌ها قرار گرفته است.

منطقه‌ای که تعداد زیادی حلقه‌ی چاه، تأسیسات، پتروشیمی‌های بزرگ و همچنین کیلومترها خطوط نفتی را در خود جای داده است، از بی‌آبی رنج می‌برد.

در افتتاح فاز اول پروژه، داستان‌ آن‌گونه که‌ گفته شد پیش نرفت و امیدواریم با افتتاح فاز دوم این پروژه آب پایدارتری به روستاها برسد.

حل مشکلات، نیازمند نگاه دقیق‌تر مسئولین به این منطقه است؛ اهالی این بخش در این روزهای گرم و طاقت‌فرسا منتظر رسیدن‌ آب پایدار به خانه‌های خود هستند.

روستاییان می‌گویند: از ثروت ما کمی هم خرج خودمان کنید.

گزارش: سروش یوسفی

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: پروژه آب رسانی شرکت های نفتی دهیار روستای ادامه می دهد آب رسانی افتتاح فاز شرکت نفت شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۲۱۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرب و شتم شدید یک پرستار در بیمارستان چالوس/ پیگیری قضایی در حال انجام است

به گزارش صدای ایران به نقل از ایرنا،دکتر فریبرز درویش روزجمعه افزود: این اتفاق ۲ روز گذشته در این بیمارستان رخ داد که متاسفانه همراهان و خود بیمار در اقداماتی کاملا غیر قانونی پرستار را مورد ضرب و شتم قرار دادند که از ناحیه سر و صورت به شدت آسیب دیده است.

وی اظهار کرد: این افراد به علت مراجعه زیاد بیماران آستانه تحمل آنان در ارائه خدمات پایین آمده بود که شروع به فحاشی و ضرب و شتم این پرستار که در نهایت او را زخمی کردند.

این مسوول اظهار داشت: در زمان حاضر این پرستار یک شب در این بیمارستان بستری بوده و برای ادامه درمان هم اکنون در منزل بستری است.

رئیس بیمارستان تامین اجتماعی رازی چالوس گفت: هم اکنون شکایتی علیه ضاربان که دست کم چهار نفر بوده از سوی واحد حقوقی این مرکز درمانی انجام گرفته و امیدوارم هر چه زودتر به پرونده این افراد خاطی رسیدگی شود.

بیمارستان تامین اجتماعی رازی چالوس با داشتن حدود ۷۰تخت مصوب شامل بخش‌هایی از جمله داخلی، جراحی، زنان و زایمان، گوش، حلق و بینی، چشم پزشکی، اطفال، رادیولوژی، آزمایشگاه، داروخانه و ... به طور شبانه روزی به بیماران غرب مازندران خدمات ارائه می‌دهد.


نور، نوشهر، چالوس، عباس آباد، تنکابن و رامسر از شهرستان‌های غربی مازندران به شمارمی آیند.

دیگر خبرها

  • پایگاه اورژانس ۱۱۵ بانوان در کردستان
  • ارائه آموزش‌های مهارتی به روستاییان و عشایر خوزستان
  • آب شرب روستاهای مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی وصل شد
  • تامین نیاز آبی ۴ شهر و ۳۷ روستا در بستک
  • آب شرب ۱۰۰ درصد روستا‌های مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی وصل شد
  • آب شرب ۱۰۰ درصد روستاهای مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی وصل شد
  • بهورزان خط مقدم ارائه خدمات بهداشتی در روستا‌ها
  • ضرب و شتم شدید یک پرستار در بیمارستان چالوس/ پیگیری قضایی در حال انجام است
  • طرح قرآنی «حیات طیبه» برگزار می‌شود
  • خدمت رسانی گروه‌های جهادی در مناطق کمتر برخوردار خانمیرزا